10 март 2010

Канзуров vs. Димитров. Кой крив, кой прав?

Виктор Канзуров. Журналист на свободна практика от Македония. На свободна практика, защото е имал дързостта да се нарече българин и сега си носи последствията - разбирайте уволнения, заплахи, арести и т.н.


Виктор Канзуров. Снимка: e-vestnik

За Канзуров можем да кажем, че е един от хората, които постоянно го отнасят, заради т.нар. националисти. ВМРО-то на Каракачанов(по-запознати от мен го наричат "МВРо" ООД - правете си изводи), Хитлеровата младеж на Расате и други обичат да ходят в Македония и да вдигат шум. Снимат се с местните българи, а после хващат рейса и се прибират. Но македонските българи няма къде да се приберат и са принудени да посрещнат гнева на македонистите.

От блога на Петър разбирам, че преди няколко дни във Велес е открит паметник на Иван Михайлов, а на откриването Виктор Канзуров е произнесъл реч, в която критикувал Божидар Димитров и го нарекъл "фурнаджийска лопата". Димитров пък не закъснял да нарече Канзуров "професионален българин" и да го определи като част от паспортната мафия.

Вчера Виктор Канзуров е отговорил на обвиненията в едно много интересно интервю за e-vestnik. След като го прочете на човек веднага разбира кой е крив и кой е прав. Аз разбрах и още, че съм бил прав да нарека т.нар. националисти "жалки".

Из интервюто на Виктор Канзуров за e-vestnik

"Той(Божидар Димитров - б.м.) каза в едно интервю за агенция „Фокус“, че аз съм „професионален българин“ и печеля пари от посредничество за получаване на българско гражданство. Все едно съм част от паспортната мафия. Аз ще заведа дело срещу него за клевета, защото обвинението му е абсурдно. Всички в Македония знаят, че аз самият нямам българско гражданство. Дори не знам каква точно е процедурата за посредничество…"

"Непрекъснато ни се обаждаше (почти всеки ден) да му гостуваме в предаването „Памет българска“. Ние(Виктор Канзуров и Драги Каров - б.м.) приехме и той ни представи на зрителите с думите: „Сега ще ни гостуват двама благородни българи“. Как така аз веднъж съм благороден българин, а сега, две години по-късно, се превръщам в „професионален българин“? Ами той, с неговия живот на агент на ДС, не е ли могъл още тогава да разбере, че съм „професионален българин“? Как изведнъж го „научава“, точно след като аз съм го критикувал публично?"

1 коментар:

RoujkaBG каза...

Божидар Димитров е историческо агентурно- комунистическо ЛАЙНО.

Днес и министерско такова без портфейл...:)

Само комисионната от винетките, които продава "Си банк" на митница Драгоман да му внася в сметката....ехей, че за к,во му е портфейл, бе?