18 юни 2009

История с мечка




Преди много години в едно село изчезнала кравата на един човечец. Търсил горкият селянин търсил и накрая си намерил кравата. Половината крава ако трябва да сме точни. Веднага се разбрало, че това е работа на мечката и цялото село решило да види сметката на звяра. Събрали се мъжете, въоръжили се с пушки, брадви, сопи - кой каквото има и тръгнали към гората. Стигнали до мястото, където мечката била скрила недоядената, половин крава, прикрили се добре и зачакали.

Стъмнило се после изгряла луната, а наще хора лежали в шумата и чакали. По едно време в гората пред тях се чуло шумоленето на сухи листа и пукането на клони - мечката идвала да си довърши вечерята. Настъпило оживление, хората се приготвили за срещата и тогава...

Тогава един селянин се уплашил и решил да си ходи. Не се знае дали и колко уплашени са били другите селяни, но е факт, че последвали примера му и си тръгнали.

А мечката? Мечката погледала суматохата, скрита между дърветата и после също си тръгнала. Предполага се, че по-късно същата нощ половината крава изчезнала в стомаха й, но така и никой не отишъл да провери.

Страхливци ще кажете вие. Страхливци ама отишли в гората, казвам аз! Поне опитали! Ние като тези селяни също трябва поне да опитаме да се справим с нещата, които пречат на щастието ни.

Снимка: http://frognews.bg

Няма коментари: