02 април 2009

БНС(н)

Онзи ден Расате пак е говорил за ценности и аз се замислих какви са ценностите БНС?

Я да видим фактите...

Копират SS-овците



Тяхната спортна организация носи емблемата на Gebirgsjäger



Използват логото на немските нео-нацисти в техните "рекламни материали"








или направо слагат 14/88.



Много си падат по нацистки песнички



(Видео за случая и не само...)

и т.н. и т.н.

Могат да се изредят много примери. И въпреки това ******** (да не започвам с обидите) от БНС(националсоциалисти) продължават, с цялата си наглост, да се наричат патриоти.

Нека да си спомним какво беше написал Левски в "Нареда на работниците за освобождението на българския народ":

Подбуда – тиранството, безчеловещината и самата държавна система на турското правителство на Балканският полуостров; цел – с една обща революция да се направи коренно преобразование на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление) на същото това място, което са нашите прадеди със силата на оръжието и със своята свята кръв откупили, в което днес безчеловечно беснеят турски кесиджии и еничари и в което владей правото на силата, да се подигне храм на истината и правата свобода и турския чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всичките народности: българи, турци, евреи и пр. щат бъдат равноправни в сяко отношение, било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото било – всички щат спадат под един общ закон, който по вишегласието от всичките народности ще се избере.

Нищо общо с нацизма, нали?

Добавка: Още за униформите.

4 коментара:

Лъчезар П. Томов каза...

Левски е прекалено либерален за вкуса им, а разумът - прекалено екстравагантен

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Най-жалкото е, че на тези хора с отявлени нацистки възгледи се дава трибуна, а след като изсипят куп заплахи за насилие, малцина се трогват от това.

Бай Махно каза...

Хубаво материалче, но не може ли следващият път поне малко нещо достоверно да има в него?

1. Униформите на SS са черни, а не кафяви. Униформите на БНС са парадни униформи на БА (което не е нацистка структура, а БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ). Разбираемо, че не сте били в казарма, но не ставайте смешни. Някои от читателите ви сме минали през тази институция и за разлика от вас знаем по-добре кое какво е.

2. Спортната им организация, която организира планински походи има в емблемата си еделвайс, което е логично. По вашата логика и БТС (Български туристически съюз) са тайни обожатели на SS и гебиргйегерите, защото и те имат еделвайс в логото си.

3. Логото на немските нео-нацисти изобщо не е тяхно, а е лого на антифашистите в Германия. Ето оригиналът -> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/AntifaschistischeAktion.jpg

Лепенката, която сте показали не виждам по никакъв начин да принадлежи на БНС. Тоест отново опит за евтина манипулация. Същото важи и за следващата с неадекватната абревиатура 14/88, която даже не заслужава коментар, защото подобни морзови кодове ще си ги разберат само те самите така или иначе.

Това с нацистката песничка се разбра отдавна, че е монтаж, но нищо. Удобно е преди избори да се въртят такива неща. Само да знаете, че по света за такива клевети взимат пари хората, а вие сте удобна маша в нечий ръце и даже не го осъзнавате.

Надявам се, че няма да изтриете съвсем по ЛИБЕРАЛНО и РАЗУМНО аргументирания ми коментар. И между другото БНС са ми през оная работа, но не понасям и либералчета, които намирисват на тоталитаризъм, а са седнали да поучават другите.

Николай каза...

SS не са използвали само един вид униформа нали? Ако просто беше цъкнал върху линка щеше да разбереш. Кафявата риза от къде е няма значение пак си е кафява риза и костюмчетата на БНС будят аналогии с SS, а не с българската армия.

Проблемът не е в еделвайса. Проблемът е защо еделвайсът е изобразен точно така. Копиран едно към едно от емблемата на немските планински части(виж картинката). Или ще кажеш, че двата нямат нищо общо? Ето ти емблемата на спортната им организация
(http://www.axishistory.com/index.php?id=4810) на ръкава на една униформа.

Логото не знам кой го е измислил, но е факт, че го ползват немските неонацисти. След това то се появява на лепенките на БНС. Въпросът е защо? БНС симпатизира на неонацистите(определено не са антифашисти - мисля тук сме съгласни и двамата)? Или по някаква гигантска случайност са се сетили за същото лого? Или друго?

Лепенката, която сте показали не виждам по никакъв начин да принадлежи на БНС.Виж сайта bg.altermedia.info разгледай и кажи има ли според теб нещо общо с БНС или не?

Втората лепенка очевидно е правена от някой, който подкрепя нацистката идеология(14/88 е широко използван символ и всеки, който поне малко се интересува от темата знае за какво става въпрос). И тук питам кой от кого е копирал? Ако БНС са копирали нацисткаката лепенка защо е станало? Толкова ли са глупави та да не могат да измислят свое послание? Или подкрепят идеята? Или едни и същи хора са правили и двете лепенки? А ако е обратното т.е. нацистчетата са копирали от БНС пак изниква въпросът защо точно от БНС?

Филмчето не е монтаж. Това което се чува е телефонът на Стоян Христов(дано не бъркам името) той е човекът със смешната шапка до Расате(1:35). Участва в ръководството на БНС. В това същото филмче има още доста неща, които свързват БНС с нацизма(неонацизма по-точно).

Изобщо аналогиите започнаха да стават твърде много, за да са случайни.

И една забележка - избягвай обидите и личните нападки в бъдеще. Тоя коментар го оставям като знак, че нямам нищо против дискусиите, но ако си дошъл тук, за да се заяждаш и да обиждаш следващите ти коментари ще бъдат трити.