26 април 2009

НЕ на задължителното изучаваме на български език!

Успокойте се! Дишайте! Това заглавието беше провокация. Или пък не...

Но да караме по същество.

Преди много много време седях на една поляна заедно с братовчед ми и дядо ми . Дядо ни разказваше за характера на овцете. Според него те нямат много мозък и затова, където ходи една там ходят всички. "Една овца да се хвърли под влака всичките ще се хвърлят след нея" - казваше той.

Нещо такова се случва и в българското интернет от няколко дни. Преди доста месеци имаше някаква шумотевица, защото турчинът(ако не беше турчин нямаше да е същото нали) Лютви Местан внесъл законопроект, който премахва българския като задължителен предмет в училище. За няколко дни всички бяха много възмутени, а едни хора веднага направиха интернет подписка. За да съм абсолютно честен, ще кажа, че и аз като една добра овчица, която много обича да се подписва под разни патриотични каузи без да чете за какво става въпрос, оставих името си в тази подписка. След това всичко приключи и дори бях забравил.

Преди няколко дни обаче в интернет се появи новината, че на 20 март парламентът бил приел тази поправка на първо четене, а медиите мълчат и държат народа в неведение. И всичко започна от начало...

Вече има дори група във Фейсбук т.е. нещата са сериозни ;) Естествено, както и г-н Павел Николов е написал, такова нещо няма. Просто погледнете стенограмата от 20 март. Въпреки това храбрите интернет патриоти отново се възмутиха ама много се възмутиха и оплюха "некадърните политици" и естествено г-н Местан и турците.

Захари Стоянов беше писал за "юнаци от кръчмарския стол", а днес клавиатурните юнаци са горди техни наследници.

Няма коментари: