16 април 2009

Света Неделя... 16 април 1925 година



Днес се навършват 84 години от атентата в катедралата "Св. Неделя". И тази като всяка история има две страни. Извършителите от БКП сигурно са имали някакви причини, които са изглеждали достатъчно основателни в техните очи, но нищо абсолютно нищо не ги оправдава.

Повече при Петър, Радан, templar и Belomore.

В блога "Един завет" може да видите списък на убитите и ранените при атентата.

1 коментар:

Петър каза...

Същността на причините на БКП е, че това е поредната акция, целяща в крайна сметка разпространение на болшевизма по света. Това е основополагащата цел на тоталитарния режим, който оправдава в очите на комунистите всякакви актове. Всъщност, атентатът, както и всички действия на БКП не са лично техни, а поръчение от Москва.

Можем веднага да кажем, че нашите комунисти са ни предавали още тогава на Русия, но това няма да е съвсем точно, защото руските комунисти правят също толкова големи национални предателства в собствената си страна. Просто комунизмът изхожда от някаква историческа предпоставка, че всички останали класи трябва да отмрат и действа глобално и с мисли за 1000 години напред. Някакви локални особености, граници, народи, човеци са без никакво значение. Целта оправдава средствата. Виждаме до къде води това отношение.