09 март 2009

Скалички

За Белоградчишките иде не реч, не за шоколадовите ;)

Както знаете Белоградчишките скали са втори в класацията за новите 7 чудеса на света. В това естествено няма нищо лошо. Няма лошо и в това да ги подкрепим. Аз дори вече го направих.

Обаче призивите за гласуване, които вървят навсякъде (включително в централните новини на националните телевизии) ми се струват прекалени. Не мога да разбера защо изведнъж това се оказа толкова важно? Все пак това е просто една интернет класация и то без никакви претенции за научност.

Какво толкова ще стане ако не сме първи? Какво ако Белоградчишките скали не се едно от новите 7 чудеса? Ще станат по-малко красиви ли?

Не ми се иска да мисля, че това е поредното избиване на комплекси в стил "ние сме малки и от нас нищо не зависи ма глей к`во си имаме".

До там ли го докарахме, че единственият ни източник на национална гордост и самочувствие да е една интернет класация?

Сигурен съм, че не сме! Затова подкрепете Белоградчишките скали ако искате и си живейте живота. И да не спечелят не е голяма работа.

6 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

На мене ми се струва, че цялата работа за повечето от гласуващите е точно избиване на комплекси. Същото като при "Българската Коледа" - пускат едно есемесче "за страдащите деца" и си купуват за цяла година индулгенция, че са помогнали на някого в беда. А бедата е всекидневно около нас, не едногодишно. Лично аз в подобни начинания не участвам, какъвто и лозунг да е издигнат над тях.

~PakKaramu~ каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Belomore каза...

Привет!
Аз пък въобще няма да гласувам в тази класация.
Да позная ли кой е първи? Сръбските не-знам-кои-си скали, които бяха първи, преди да се вдигне шумотевицата в България?

Същата работа като едно гласуване за най-велик футболист на някой се период, когато българи и румънци се надцакваха за Стоичков и Хаджи.
Е, румънците надделяха (повече са все пак), ама пък ние се наложихме в гласуването за Ибряма на сайта на БиБиСи.
И т.н., и т.н., и т.н.

Всички мегапатриоти, които цъкат патриотично из нета биха направили много повече за Белоградчик и хората, живеещи там, ако отидат за един уикенд и оставят някой лев в местните гостоприемници и заведения.
Ама не, за празниците патриотите ще отидат на Халкидики, за да се радват патриотично, как гърците вече слагали менюта на български, или в Кушадасъ, щото там пълния пансион е много пълен.
Последното да не се разбира като неодобрение за комшийския туризъм. Просто дудна :)

Николай каза...

Прав си Беломоре.

А сърбите ако ги нямаше, нямаше да е интересно ;)

Анонимен каза...

Ех да ги нямаше....хахаха

Kosta каза...

Аз пък си мисля, че най-голямата гордост на българите би трябвало да е смилянския боб. Гласувайте за него!