06 октомври 2010

Аман от радикален ислям!

Този път "радикалите" са в Лъжница. Телевизията е BTV. Всъщност радикален ислям няма. От ДАНС конфискували някакви книги от местния ходжа, но тепърва щели да ги превеждат, за да разберат какво пише вътре, ходжата пък казва, че същите книги ги конфискували преди 1 година и после му ги върнали, защото не открили нищо съмнително… Поредната безсмислена акция, може би? Естествено всичко това не пречи в BTV да говорят за спящи терористични клетки и "напрежение". Какво тук значи някаква си презумпция за невинност? А репортерът ни в клин, ни в ръкав обяснява, че това било едно от бунтовническите села които през 1972 г. са давали отпор срещу смяната на имената.

През 1972 г., по време на т.нар. Корнишко-брезнишки събития хората от "бунтовническите села" са защитавали исконните си и неотменими човешки права. Да се чуди човек, какво общо имат онези събитията и радикалният ислям?

Преди няколко месеца бях в съседното на Лъжница село Корница. Видях хубави неща и хубави хора, разбрах, че не липсват и проблеми. Това, което липсва е радикален ислям, сепаратизъм и други подобни глупости, за които често се говори. Читалището в Корница се казва "Отец Паисий", за какво по дяволите говорим. Лъжница е на 4 километра от Корница. Не ми се вярва в едното село да живеят нормални български граждани, а в другото откачени радикали.

Йордан Матеев ще се окаже прав в прогнозите си, че правителството ще увеличи показните акции, за да отвлече вниманието от състоянието на икономиката.

3 коментара:

nana каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Николай каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
my.bitches.wear.penises каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.