19 януари 2011

ЗА паметник на турските султани в София

Мисля, всички са наясно, че т.нар. турско робство не е било толкова ужасно, за колкото се опитват да ни го представят. Определение прослойки от българското обществото са си живеели много добре. Толкова добре, че, след като поживели малко в свободна България, взело да им дожалява за "старото време". Самите турски правителства също имат заслуги към българския народ. Да не забравяме, че именно турските власти построяват много железопътни линии и пътища, които от своя страна осигуряват работни места за населението. Българите са можели да правят бизнес на територията на цялата империя, а властите са защитавали и тях и стоката им от разбойници...

Османската империя е управлявала българските земи 482 години - повече, от който и да е друг период в българската история. Не заслужават ли османците един паметник, с който да почетем заслугите им? Все пак това е част от българската народна памет.

Какво? Заслугите на османците бледнеят в сравнение със злодействата им? Османците унищожили цвета на българския народ? Османците смазали църквата? Османците прекъснали естественото развитие на българската държава, култура и т.н? Османците се разправили жестоко с всички, несъгласни с политиката им? Османците ни отдалечили от Европа?...

Съветската армия също пък я какъв хубав и голям паметник има в центъра на София. Ако за съветите може, трябва да може и за османците. Другото е лицемерие.
Чичкото с шмайзера върху паметника пази работниците и селяните, които така или иначе са вързани и няма къде да ходят.
Автор: Неизвестен

1 коментар:

pipi каза...

Сравненията са само доколкото може да се направят положителни изводи,които да бъдат приложени.А когато стане дума за българското , и всичко свързано с него,задължително е да се търси винаги най-доброто и най-подходящото .